23 maj 2021
14:45

Gustafs GoIF P19

Referat: Forssa BK P18 - Gustafs GoIF P19

Sportfältets plastmatta bjöd på en värmande match trots ett kylslaget blåsväder. Hemmalaget tog som väntat taktpinnen från start och styrde spelet med tålamod. Tidigt skapades chanser och i sjunde matchminuten spräcktes nollan för Forssa. Direkt efter avspark fortsätter de sin höga press och skapar målchans efter målchans. 2-0 kommer i fjortonde minuten och 3-0 i den artonde. En snabb huvudräkning stannade vid att hemmalaget skulle göra 15 mål. Det var dock inget Gustafs ville bjuda på. Efter 3-0-målet så svängde matchbilden. Anledningen var nog mer att Gustafs ökade intensiteten än att hemmalaget slog av på takten. Under en tiominutersperiod så bjöd de röda på snygga dragningar och ett stabilt bollinnehav. Det som saknades var de riktigt farliga målchanserna. Trots spelövertaget så kom 4-0 i den 35:e minuten. I den 42:a minuten fick Gustafs sin första och även den andra hörnan som blev resultatlösa.
I halvtid pratade vi om att vi skulle hålla modet uppe och ha kul då vi visste att det var ett motstånd som var det tuffaste vi skulle ha denna säsong.
Andra halvlek tog fart och det tog nio minuter innan femte Forssamålet kom. Passningssäkert och tålmodigt styrde Forssa spelet och deras flertalet vindsnabba spelare fick bollar hela tiden att jobba med. 6-0 kom i den 16:e minuten. Vid fåtal tillfällen lyckades vi skapa några snygga uppspel och lite längre anfall men det var svårt att komma till avslut då hemmalagets backlinje lyckades bryta och blockera. Matchen slutade till sist 8-0 men det var många positiva saker vi ändå tar med oss. Ett spännande nyförvärv, Abdi, presenterade sig och många av de röda spelarna sprang som de aldrig gjort förut. Med god stämning, som alltid, lämnade vi Maservallen och går rakryggade mot nya utmaningar.